Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

βιωσιμότητα
Δευτέρα, 2 Ιούνιος 2008

Η φυλή του Αμαζονίου που ανακαλύφθηκε!
Ανακαλύφθηκε μία απομονωμένη φυλή 87 ατόμων, 2000 χιλιόμετρα βορείως του Ρίο ντε Τζανέιρο, μέσα στην καρδιά του Αμαζονίου.
Η εικόνα μοιάζει σαν σκηνή βγαλμένη από κάποια ταινία: σε ένα ξέφωτο ενός τροπικού δάσους, δύο ιθαγενείς έχουν βάψει με κόκκινη μπογιά το δέρμα τους και υψώνουν τα τόξα τους προς τον ουρανό προσπαθώντας να χτυπήσουν το αεροπλάνο που πετάει πάνω από τα κεφάλια τους. Λίγα μέτρα πιο πέρα μια γυναίκα παρακολουθεί ανήσυχη. Η στάση του σώματός της δείχνει ότι είναι έτοιμη να τρέξει για να προστατευτεί στο δάσος.
Η εικόνα αυτή έκανε τον γύρο του κόσμου, είναι απολύτως αληθινή και πιστοποιεί την ύπαρξη μιας φυλής Ινδιάνων στον Αμαζόνιο που ζει απομονωμένη- και μέχρι πριν από μερικές μέρες κρυμμένη- από τον υπόλοιπο κόσμο. «Πρώτα κοίταξαν το αεροπλάνο φοβισμένοι, έπειτα έκρυψαν στο δάσος γυναίκες και παιδιά και στη συνέχεια άρχισαν να μας ρίχνουν βέλη για να μας κρατήσουν μακριά». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη σκηνή ο Χοσέ Κάρλος Μεϊρέγιες, μέλος της κρατικής οργάνωσης της Βραζιλίας Funai που βρισκόταν στο αεροπλάνο πάνω από τα σύνορα με το Περού.
ΠΕΡΙΠΟΥ 120 ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ φυλές στον πλανήτη ζουν απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. Η πρόσφατη ανακάλυψη μιας «χαμένης» φυλής στον Αμαζόνιο υπενθύμισε ότι ο πραγματικός κίνδυνος για την επιβίωσή τους δεν βρίσκεται στη ζούγκλα, αλλά στην παράνομη υλοτομία και τη δίψα για πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου